Grupa Producentów Agros Spółka z o.o. na swojej powierzchni rolnej o wielkości 1600ha uprawia min. Cebulę tradycyjną oraz Cebulę czerwoną. Jest to jeden z wiodących produktów.

Dysponujemy nowoczesną linią do przerobu Cebuli

Etap przerobu cebuli rozpoczyna się od rozładowania cebuli do kosza przyjęciowego. Następnie cebula przechodzi przez segmenty: odkamieniania oraz sortowania (pod katem wielkości oraz jakości). W późniejszym etapie docinana jest w sposób automatyczny również część górna – zielony szczypior oraz część korzeniowa. Kolejna sekcja odpowiedzialna jest za ważenie obrobionych już produktów oraz ich pakowanie zgodnie z wymogami zamawiającego. Grupa Producentów Agros Spółka z o.o. posiada możliwości przechowywania warzyw korzeniowych. Posiadamy chłodnie o możliwości przechowywania 18.000 tys. ton.

Cebulę sprzedajemy w następujących opakowaniach:

Klips ( 0,5kg | 1kg | 2,5kg )
CB ( 0,5kg | 1kg | 2,5kg )
Raszel ( 5kg | 10kg | 15kg | 20kg )

Informację o uprawie cebuli oraz glebie:

Na naszych glebach uprawiamy najlepszej jakości gatunki cebuli używając do ich produkcji nasion najbardziej uznanych dostawców. Produkcja cebuli w Polsce (zarówno żółtej jaki i czerwonej) ma bardzo długie tradycje, gdyż wilgotny klimat i chłodna pora wiosenna sprzyja jej uprawie. Cebula jest nietypowym warzywem ponieważ posiada bardzo rozwinięty system korzeniowy dlatego wierzchnia warstwa gleby musi być bardzo żyzna oraz bogata w składniki pokarmowe. W okresie wzrostu (lata) w województwie kujawsko-pomorskim cebula dzięki wysokim temperaturą a często i lekkiej suszy dojrzewa w znakomitych warunkach. W wrześniu/październiku cebula jest zbierana z pola i przechodzi przez jedną z najnowocześniejszych linii produkcyjnych w Polsce a następnie trafia do odpowiednich komór przechowalni.

Zdjęcia uprawianej oraz pakowanej Cebuli.

cebula_3 cebula_2 cebula_1 cebula_7 cebula_6 cebula_5 cebula_4 11a 12a 13a 14a 15a 16a 17a 18a 19a 20a 1a 4a 6a 7a 8a 9a 10a