Wsparcie unijne pozwoliło firmie na realizację inwestycji polegającej na zakupie nieruchomości o łącznej powierzchni 53.418 m2,  na których znajdują się nowoczesna przechowalnia warzyw o łącznej powierzchni przechowalniczej 18 tys. m2 wraz z pełnym wyposażeniem i infrastrukturą.

Posiadanie przez Grupę Producentów Agros Sp. z o.o. własnej chłodni umożliwia prawidłowe przygotowanie owoców i warzyw do sprzedaży oraz magazynowanie ich w odpowiednich warunkach.

Dzięki temu możemy oferować świeże warzywa praktycznie przez cały rok !

Wydajność technologiczna firmy gwarantuje długoterminowe przechowywanie świeżych warzyw i ich stałą dostępność przez dwanaście miesięcy w roku, bez generowania większych strat przechowalniczych .

Zgodnie z wymogami krajowymi i unijnymi każda poszczególna komora została wyposażona w niezależny sterownik do utrzymywania stałej temperatury odpowiedniej dla każdego typu warzywa. Dodatkowo w każdej z komór zaimplementowane są czujniki temperatury i wilgotności, dzięki temu cały czas temperatura jest pod stabilną kontrolą. Warzywa składowane w chłodniach przechowywane są w drewnianych skrzyniach o wymiarach 1,6×1,2×1,24m.

Całość pozwala na produkcję wyrobów bardzo wysokiej jakości.